Wednesday, June 01, 2011

Bramborový salát

Variant bramborového salátu jsou doslova stovky. Se salámem, bez, s majonézou, s hořčicí.. Tady máte jednu z nich. Potřebujete brambory, cibuli, mrkev, kyselé okurky, salám, vajíčko (vajíčka) majonézu, sůl, pepř. Brambory uvařte ve slupce, nechte ochladnout, oloupejte, nakrájejte na kostičky. Mrkev oloupejte, uvařte v mírně slané vodě, nakrájejte. Vejce uvařte na tvrdo, oloupejte a též nakrájejte. Cibuli krájejte na jemno, nikoho nepotěší když si kousne do velkého kusu cibule. Okurek dejte přiměřeně, aby výsledný salát nebyl moc kyselý. Salámu dle chuti, můžete použít prakticky jakýkoliv měkký salám, od šunkového přes junior až po obyč točený, ale nemělo by to být svinstvo z kůží a sojy. Na závěr celý salát promíchejte napřed na sucho, osolte, opepřete dle chuti, zalijte majonézou a opět míchejte.. A nechte odležet v chladnu, chuti se rozleží až druhý den.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home