Saturday, December 02, 2006

Slepé myši

Protože za chvíli už budou Vánoce, které se sice snažíme nedržet jako svátky hodování, nicméně něco slavnostnějšího tu a tam popapáme, v prosinci většinou až do té doby vařím velmi prostě a nebo se jen tak něčím odbýváme. Jedno z oblíbených jídel v tomto čase jsou u nás brambory upravené na způsob, který jsem kdysi objevila v jednom časopise pod názvem Slepé myši. Potřebujete na ně asi 1 kg. větších brambor, 4 stroužky česneku, olej, drcený kmín a sůl. Oloupané brambory nakrájejte asi na centimetrové plátky a rozložte na vymaštěný plech. Potřete je směsí z oleje, urřeného česneku, kmínu a soli - a pečte! Původní recept doporučuje podávat brambory s bílou kávou, ale to by se mi rodina vzbouřila, proto zapíjíme pivem. A jako vlastní vylepšení původního receptu vám prozradím, že úplně jinou verzi získáte, jestliže takto připravené brambory posypete asi 20 minut před dopečením špetkami kysaného zelí!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home