Saturday, April 29, 2006

Velšský králík

Velšský králík: tento recept jsem kdysi krátce po svatbě vyčetla v nějakém časopiseu a i když se mi zprvu zdál dost podivný, jakmile jsme si pořídili chalupu a začaly se k nám čas od času trousit nečekané návštěvy, velice jsem ho ocenila, protože je poměrně levný a hlavně rychlý. Původní rozpis je 1/2 kg. sýra, ale jistě si každý dovede odhadnout a rozpočítat ostatní ingredience i na menší množství. Tedy: ve vodní lázni zahřát šálek piva, tři lžíce másla, 1 lžíci hořčice, 2 lžičky worcestrové omáčky, špetku soli a pepře - a když je všechno pohromadě, přisypat do toho postupně cca 1/2 kg. sýra (chce to něco rozpustného, mně se osvědčila niva). To vše nechám za stáleho míchání propojit tak 5 minut a tlustě mažu na topinky. Zvlášť v této situaci je dobré mít na paměti, že se jí i očima! Servírovat na pěkném ubrusu a nádobí, když je na ozdobu na topinkách nějaký ten lísteček oregana či bazalky vůbec to neškodí, i malá kytička sedmikrásek udělá své - a není nutné podávat zrovna francouzská vína! Je jednou musela vystačit i s lahvovým pivem!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home